Pojďme na šípek

06.10.2014 21:00

Pojďme na šípek

Ve včerejším, slunečném nedělním odpoledni jsem se vydala na šípek. Šípek je krásný a v podzimním čase jeho plody září z dálky jako červené korálky. Trhám ho s láskou a doma suším a v zimě z něj připravuji čaj. Nedalo mi to, tak se s vámi dělím o výborný recept na šípkový ozdravný nápoj, který je vhodný i jako prevence rakoviny.  Šípky lze sušit i v sušičce či troubě do 60cC.

Nejlepší ozdravný nápoj od dětského onkologa: hrst rozinek, hrst šípků – povařit tři minuty a před ukončením varu přidat hrst kopřiv, nechat louhovat minimálně hodinu a popíjet můžeme celý den … šípkový čaj je nejen zdravý, ale i moc dobrý.

Uvidíte, že pokud si šípek natrháte, bude vám v zimních měsících nad šálkem čaje připraveným z vlastnoručně natrhaných a usušených šípků moc příjemně. Rozhodně je to lepší než podporovat farmaceutický průmysl a ničit si vlastní zdraví prášky.  Však naši předkové znali již dávno cenné hodnoty šípku, který obsahuje velké množství vitamínu C, a to až desetinásobek než mají citrony. Šípky jsou hodnotnější a levnější než vitamínové tablety a na internetu jistě najdete další skvělé recepty, na co lze využít plody šípku.

Zdenča